Concursul Țărilor Central Europene
9-11 decembrie 2016

 

"Delia Zaharia merge la concursul Țărilor Central Europene"

Delia Zaharia, cea mai talentată și cea mai valoroasă înotătoare din județul Neamț, a primit o veste excelentă la începutul săptămânii, din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Sportiva de la clubul Delmadi din Piatra Neamț a fost selectată în lotul României de natație, la categoria juniori, care în perioada 8-12 septembrie, va participa la concursul Țărilor Central Europene, competiție care se va desfășura la Kosice, în Slovacia. Eleva antrenorului Adrian Zaharia a fost aleasă alături alte 9 sportive, cele mai bune din țară la categoria lor de vârstă, pentru competiția din Slovacia. Celelalte junioare care vor concura la Kosice sunt Ana Dascăl, cea care în această vară a fost prezentă și la Jocurile Olimpice din Brazilia, Gabriela Gâdea, Andreea Drăgoi, Clara Spânu, Ingrid Huszar, Ariana Dodiță, Maria Artene, Claudia Țolea și Ioana Năstacă.

În vârstă de doar 14 ani, Delia Zaharia se află în primul an de juniorat și va fi una dintre mezinele delegației României la concursul din luna decembrie, unde vor fi prezente cele mai bune înotătoare din țările central europene. Concursul de la Kosice va fi primul internațional pentru sportiva de la clubul Delmadi, care a avut un an 2016 excelent, cu mai multe medalii la competițiile europene, și care își împlinește astfel un vis încă de când s-a apucat de natație.

Vestea l-a surprins și l-a bucurat și pe tatăl, respectiv antrenorul sportivei. „Pentru noi este un vis devenit realitate și suntem mândri că federația a decis, datorită rezultatelor și performanțelor Deliei, să o coopteze în lotul național. Pentru ea ca sportivă, dar și pentru mine ca antrenor, este o mare realizare, știm că acolo va fi greu, dar vom munci mult în această perioadă pentru a veni cu rezultate frumoase din Slovacia. Este pentru prima dată în istoria județului Neamț, un județ fără tradiție în acest sport, când va avea un înotător prezent la o competiție europeană“, a declarat Adrian Zaharia, președintele clubului Delmadi, cel care este și profesor, antrenor coordonator la clubul pietrean." (sursa: Ziarul Ceahlaul)